ANKARA / SİNCAN - Ertuğrul Gazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ara

Ankara İlinde düzenlenen Liseli Gençler Kick Boks Şampiyonasında, Okulumuz Öğrencisi 9/C Sınıfından Yiğit TEKİN, 74 kiloda Ankara İkincisi olmuş ve Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır. Bu başarısından dolayı Okul Müdürümüz Sadet KARA, sporcu öğrencimizi kutlamış ve Türkiye Şampiyonasında da başarılar dilemiştir.

Ara

Okulumuz, 9/H, 9/G, 10/H, 10/G 11/G ve  12/G sınıflarından toplam 50 öğrencimizle Okul Müdürlüğü, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alan öğretmenleri, Gezi Kulübü, Rehberlik Servisi’nin gezi organizasyonuyla, Tesisat Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Derneği (TESİDER) ve ODAKLI GRUP, işbirliğinde birlikte düzenledikleri 7 Aralık 2023 tarihinde, Ankara Ostim Teknoparkta Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı öğrencilerine yönelik “Tesisat sektörü Öğrenci Buluşması” etkinliğine katılmıştır.

Bu etkinlik kapsamında öğrenci ve öğretmenlere  teknolojik cihaz tanıtımları, istihdam aşamaları, geleceğe yönelik çalışmalar ve Üniversiteye geçiş süreçleri hakkında bilgilendirmeler ve sunumlar gerçekleşmiştir.

Kas

21 Kasım 2023 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu'nu, Okul Müdürlüğü, Gezi Kulübü ve Rehberlik Servisinin birlikte organize ettiği, üst öğrenim kurumları tanıtımı çerçevesinde 24 öğrenci ile gezi düzenlenmiştir.

Ağu

Toplumun tamamında teknoloji  ve bilim konusunda farkındalık oluşturacak Türkiye'nin bilim ve Mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023, bu sene 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Ankara Etimesgut Hava teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, ödül törenleri, sergiler, zirveler, atölye çalışmaları ve etkinliklerin yer aldığı, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünce, öğrencilerin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalığı yükseltmek için yapılan TEKNOFEST 2023 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne okulumuz öğretmen ve öğrencileri de iştirak etmişlerdir.

Eyl

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Sayın Nazan ŞENER, Eğitim Politikaları Daire Başkanı Dr. Recep ALTIN, İzleme, Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Daire Başkanı Mahmut Birol GEZER ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cemil ASLAN okulumuzu ziyaret ederek eğitim öğretim faaliyetlerimiz hakkında bilgi aldılar; öğrencilerimizin derslerine misafir oldular. Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Haz

Millî Eğitim Bakanlığınca okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" hayata geçirildi. Bu kapsamda okulumuz öğretmenleri tarafından ilçemizde bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Ortaokulu öğrencilerine "hayal et, düşün, tasarla" isimli projemiz tanıtıldı. Makine ve Tasarım Teknolojisi öğretmeni Yaşar DEMİR tarafından yapılan sunumda 3d teknolojisi ve makine ve tasarım teknolojisi ortaokul öğrencilerinin seviyesine uygun şekilde tanıtıldı. Öğrencilere "hayal et, düşün ve tasarla" projemiz ile diledikleri materyalleri tasarlama ve üretme bilinci aktarıldı. Projede emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşları ile Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için Samsun'a ayak basmasının 103. Yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

May

Okulumuzun 9.sınıf öğrencileri ile 17 Mayıs 2022 Salı günü "Ankara Anıtkabir Ziyareti, Eğitim ve Kültür Gezisi" öğretmen ve idarecilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

May

Okulumuz Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı öğrencileri ile Sincan Organize Sanayi Bölgesi İçerisinde üretim yapan T-Kalıp firmasına 13 Mayıs 2022 tarihinde teknik gezi gerçekleştirdik. T-Kalıp yetkililerine ev sahiplikleri ve misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.

Nis

Bu yıl 103. Yılını kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramı etkşnlikkeri çerçevesinde, okukumuz sınıflar arası hala saha futbol turnuvası başlamıştır. Daha sonra bilek güreşi ve masa tenisi müsabakalarıyla etkinlikler devam edecektir. Okul Müdürümüz Süleyman SAYIN, müsabakalara katılan tüm öğrencilerimize başarılar dilerken, emeği geçen öğretmenlerimize de teşekkür etti.

Mrt

17-20 Mart tarihlerinde düzenlenen Ankara Halter İl müsabakasında okulumuz öğrencisi ve ASKİ Spor Klübü sporcusu Furkan Kula 55 kg katagorisinde Ankara birincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ara

Okul kütüphanemiz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ayfer YILDIRIM ve Deutshe Sparkassennstiftung Für Internationale Koorperation E.V. yetkililerinin katılımı ile hizmete açılmıştır.

Kas

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Deutshe Sparkassennstiftung Für İnternationale Koorperation E.V. arasında imzalanan protokol kapsamında okulumuz bünyesinde "Mikro İş Oyunu" ve "Birikim Oyunu" kursları açılmıştır. Açılan kurslar kapsamında girişimcilik faaliyetlerini desteklenmek ve öğrencilerimize finansmana erişim hakkında bilgi vererek farkındalık düzeylerini yükseltmek amaçlanmıştır.

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" çerçevesinde "Okulum Temiz" belgesini aldık.