ANKARA / SİNCAN - Ertuğrul Gazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Serdar Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş eğitim koordinatörleri, 17.05.2024 tarihinde kurumsal faaliyetlerini 11/B, 11/E, 11/F, 12/B, 12/E sınıfı öğrencilerimize okulumuzu ziyaret ederek tanıtım yaptılar.

Yaptıkları sunum ve tanıtımdan dolayı teşekkür ederiz.

May

Okul Müdürlüğünün ve Makina ve Tasarım Teknolojisi alan öğetmenleri Harun İşeri ve Etem Ateş'in organize etmeleriyle Rehberlik Öğretmeni Ümit Yıldırım'ın da katılımıyla işyeri tanıtım faaliyetleri kapsamında 11/F sınıfı öğrencilerine yönelik olarak Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesinde faailiyet gösteren T-Kalıp Firması ziyaret edilmiştir.

May

Futbol Genç Erkekler İlçe Birinciliği yarışmasında 3. maçımızda rakibimiz olan Şehit Özgür Can İnce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi futbol takımını 2 -0 skorla yendik.Okul takımımızı ve Beden Eğitimi öğretmenlerimizi Tahsin ÇOLAKOĞLU ve Hasan AVCI'yı tebrik ederiz.

May

Okul Müdürlüğünün ve Gezi Kulübünün organize ettiği, 93 öğrenci ve Elektrik-Elektronik Alanı Öğretmeni Caner Bulca, İnşaat Teknolojileri Alanı Öğretmeni Alihsan Emektar, Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı Öğretmeni Yaşar Demir, Matemetik öğretmeni Ali Ziya Tekin ve Rehberlik Öğretmeni Ümit Yıldırım ile 13.05.2024 tarihinde Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedî istirahatgâhı olan Anıtkabir’i ziyaret ettik.

May

Sincan İlçesi "Karayolu Trafik Güvenliği" Liseliler Arası  Çevrim İçi Bilgi Yarışmasında 10/B Sınıfı öğrencisi Mustafa Ali Höçük 1. olurken 10/B Sınıfı öğrencisi Yaşar Aksakal ise 3.oldu.

Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Futbol Genç Erkekler İlçe Birinciliği yarışmasında 2. maçımızda rakibimiz olan Sincan Anadolu Lisesi futbol takımını 5 -2 skorla yendik.Okul takımımızı ve Beden Eğitimi öğretmenlerimizi Tahsin ÇOLAKOĞLU ve Hasan AVCI'yı tebrik ederiz.

May

Futbol Genç Erkekler İlçe Birinciliği yarışması ilk maçımızda rakibimiz olan Sincan Borsa İstanbul MTAL futbol takımını 3-2 skorla yendik.

May

Okulumuzu ziyaret eden Süleyman Şah Ortaokulu'nu 29.04.2024 tarihinde ve Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu'nu ise 02.05.2024 tarihinde okulumuzun ana binasını ve meslek alanlarını tanıtımını yaptık.

Nis

17.04.2024 tarihinde Okul Müdürlüğümüz, Gezi Kulübü, Rehberlik Servisi ve Coğrafya Zümresinin birlikte organize ettiği, 4 öğretmenimiz ve 43 öğrencimizle  Meteoroloji Müzesi gezi düzenlenlenmiştir.

Kuruluşundan bugüne kadar meteoroloji alanında Türkiye'deki gelişmeleri sergilemek ve gelecek kuşaklara nereden nereye geldiğimizi göstermek amacıyla Meteoroloji Müzesi iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde yazılı ve görsel tarihî dokümanlar ve belgeler, ikinci bölümde ise meteorolojik alet ve cihazlar sergilenmektedir.
Müze envanterinde Mart 2003 Tarihi itibariyle 140 adet alet, cihaz, kitap, defter ve belge kayıtlıdır.

Ayrıca şu anda akif olarak kullanılan Meteoroloji Müdürlüğü binası, aynı zamanda 1930 yılına kadar Genelkurmay Başkanlığı olarak kullanılmıştır. Burada Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çalışma odası da ziyaret edilmiştir.

Nis

Birleşmiş Milletler (BM), otizmde yşanan hızlı artışı tüm ülkelerin gündemine taşımak için 2008 yılında 2 Nisan’ı Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan etmiştir.. Bu anlamlı gün nedeniyle her yıl dünyanın dört bir yanında otizme dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacı ile etkinlikler düzenlenmektedir.

2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü”nde otizmli bireylerin ihtiyaçlarının daha iyi anlaşılması ve herkesle eşit derecede toplumsal kabulünün sağlanması amacıyla okul müdürlüğümüzün ve matematik zümresinin birlikte organize ettiği, otizm konusunda tüm öğrencilerimize yönelik konuşmalar yapılmış, herkesin görebileceği şekilde slayt gösterimi yapılmış ve ‘Otizme Kırmızı Işık Yak’ sloganıyla yakalarına kırmızı kurdele takılmış, kırmızı kıyafet giyen öğretmenler ve öğrencilerle fotoğraflar çekilmiştir.

Mrt

15.03.2024 tarihinde Okul Müdürlüğümüz, Gezi Kulübü, Tarih Zümresi ve Rehberlik Servisimizin birlikte organize ettiği, 4 öğretmenimiz ve 42 öğrencimizle Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı'na gezi düzenlenmiştir.
Ziyarette Müzenin rehberleri eşliğinde Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda İskit/Saka döneminden başlayarak, Göktürk kağan ve hatunlarını, 16 Türk devleti kurucularını, Selçuklu sultanlarını, Osmanlı padişahlarını, Kurtuluş Savaşı komutanlarını, büyük Türk düşünürlerini, Türk Cumhuriyetleri kurucularını, Türk Cumhuriyetleri’ni temsil eden fikir adamlarını ve Cumhuriyet dönemi bilim insanı, şair, yazar ve sanatçılarını temsil eden heykellerin yanı sıra Ergenekon Destanı, Kürşat ve 40 Çerisi, Göktürk Okçuları, Kurtuluş Savaşı Koşan Atlıları, 1453 İstanbul’un Fethi, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı kompozisyonları görülmüştür.

Mrt

06.03.2024 tarihinde Okul Müdürlüğümüz, Gezi Kulübü ve Rehberlik Servisimizin birlikte organize ettiği, 1 Müdür Yardımcımız, 3 öğretmenimiz ve 42 öğrencimizle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gezi düzenlenlenmiştir. Ziyarette Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ve Sergi Salonu gezilmiştir.

Ara

Okulumuzda 20 Aralık Çarşamba günü İlçe Müftülüğü personeli M.Emin Şahin tarafından "Merhamet" konulu seminer düzenlenmiştir.