ANKARA / SİNCAN - Ertuğrul Gazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanımızda 2 Dalda Eğitim vermektedir. Alanımızda Endüstriyel Bakım Onarım ve Tesisat Pano Monitörlüğü dalları bulunmaktadır.

Amacımız; Elektrik – Elektronik Teknolojisi Alanı ve altında yer alan mesleklerde ulusal düzeyde standartlara uygun her yaşta bireye eğitim sağlamaktır.

Öğrencilerimiz; Alan/dalda  sertifika, belge  ve diplomaya  götüren  tüm programlar ve dallar arasında geçiş yapılabilir.

Elektrik – Elektronik sektörü hizmetleri ile ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli katkılar sağlamaktadır.   Diploma  almaya  hak  kazanan  öğrenci,  Elektrik – Elektronik  teknolojisi  alanının  devamı  niteliğindeki  programların  veya  bu  alana  en yakın  programların uygulandığı  meslek  yüksek  okuluna  sınavsız  geçiş yapabilir  ya  da sınav  sonuçlarına  göre  diğer  yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilir.

Okulumuz Elektrik – Elektronik Teknolojisinin Hangi Programında Eğitim Vermektedir?

Endüstriyel Bakım Onarım

Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki Elektrik– Elektronik Sistemlerin bakım ve onarımına ilişkin işlemleri yapma yeterliliklerine sahip nitelikli meslek elemanları yetiştiriyoruz. Endüstrinin ihtiyacını gidermek için kendi iş imkanına sahip olabileceği gibi küçük ve büyük ölçekli fabrikalarda Bakım Onarım Elemanı ve Şefi gibi görevlerde bulunabilir. Akademik programını tamamlayarak Üretim ve Planlama kademelerinde görev alabilir.
Kazanımlar;
•Arıza tespiti yapar.
•Elektrikli Makine ve Cihazların arızalarını tamir eder.
•Koruyucu Tesisatın Bakım ve Onarımını yapar.
•Makine ve Cihazların Periyodik bakımını yapar.
•Elektronik Sistemlerin Arıza tespitini ve onarımını yapar.
•Makine, Tesisat ve Ekipmanını kurar.
•Elektronik Sistemlerin periyodik bakımını yapar.

Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü

Elektrik-Elektronik sektöründe;bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapabilecek yeterliklere sahip meslek elemanları yetiştiriyoruz.
Büyük ve Küçük Ölçekli İşletmelerde üretim, bakım ve onarım elemanı olarak görev yapabilir. Kendini geliştirerek ve Teknolojiyi takip ederek kendi iş yerini açıp bağımsız çalışabilirler.
Kazanımlar;
•Sıva Altı ve Sıva Üstü Elektrik Tesisatı döşer.
•Pano malzeme montajı yapar.
•Kablo montajı yapar.
•Otomatik Kumanda sistemini tesisata bağlar.
•Etiketleme ve Kodlama yapar.
•Tesiste ve Sahada Pano montajı yapar.
•Proje, Şema ve Standartlara uygun Elektrikli ekipmanları kurarak hazır hale getirir.

Yayın: 07.08.2020 - Güncelleme: 04.06.2022 23:24 - Görüntülenme: 1675