ANKARA / SİNCAN - Ertuğrul Gazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TARİHÇEMİZ

Ertuğrul Gazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çağdaş toplumların seviyelerine ulaşıp onlara yaraşır hale gelmek, mesleki ve sosyal alanda öğrencilerini geliştirmek, bilginin ön planda olduğu çağımızda bu bilgiye sahip olmayı öğrenmek, öğrenci ve mezunlarını örnek birer insan olarak yetiştirmek amacı ile yola çıkan bir kurumdur .

2006-2007 Eğitim-Öğretime başlayan Okulumuzun 2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılı itibaiyle 64 eğitici ve yönetici personeli bulunmaktadır. Yönetici kadormuz  1 müdür, 1 müdür Başyardımcısı, 5 Müdür Yardımcısı, 4 alan şefi ve 4 dal şefinden oluşmaktadır. Fiziki mekan ve 40000 m2  Toplamı alanları olup 6000 m2 ´si de kapalı alandır. Eğitimin sürdürüldüğü 12 atölye, 27 derslik, 3 resim hane, 4 bilgisayar Laboratuarı, 3 fen Laboratuarı bulunmaktadır. 4 meslek alanında eğitim öğretim veren okulumuzda;Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, İnşaat Teknolojisi, ve Makine ve Tasarım Teknolojisi alanları bulunmaktadır. 2021-2022 eğitim  öğretim yılında 8 kız, 611 erkek olmak üzere toplam 620 öğrenci mesleki eğitim görmektedir.

Okulumuz tam gün tam yıl Programı kapsamında meslek eğitim kursları düzenlemektedir.Alanında uzman teknik Öğretmenlerimiz Özel Sektör İşbirliği ile sürekli içerisindedir. Bu sayede Öğretmenlerimiz yeni teknolojileri takip ederek kendilerini geliştirmekte ve öğrencilerimizin bu İşletmelerde istihdam edilmelerine yardım etmektedirler.

Yayın: 18.05.2013 - Güncelleme: 09.02.2022 23:28 - Görüntülenme: 4076